Geen verkorte cursus voor Heitinga; onbegrip bij Hiddink

25 april 2017, 07:58

John Heitinga is niet toegelaten tot de opleiding Coach Betaald Voetbal van de KNVB. De Nederlandse voetbalbond heeft in de gestelde voorwaarden meer nadruk gelegd op de ervaringen als trainer en hier voldoet Heitinga in de optiek van de federatie (nog) niet aan. De ervaringen als speler tellen in de vernieuwde opzet minder zwaar.

"Dit is gedaan om ervoor te zorgen dat cursisten op de hoogste trainersopleiding voor ze beginnen al beschikken over een bepaalde basiservaring als coach", reageert de KNVB in De Telegraaf op de afwijzing van Heitinga. "Dit is zo afgesproken met belangenorganisaties CBV (Coaches Betaald Voetbal), de VVON (Vereniging Van Oefenmeesters Nederland) en vertegenwoordigers van clubs. Het is omdat dit de kwaliteit van de cursisten op de opleiding, de opleiding zelf en uiteindelijk het Nederlands voetbal ten goede moet komen."

Guus Hiddink, Bert van Marwijk en Leo Beenhakker laten in bovengenoemde ochtendkrant weten dat ze het niet eens zijn met deze gang van zaken. "Dit werkt heel demotiverend, terwijl Heitinga heel gericht aan zijn trainerscarrière werkt en Ajax al een speciaal traject met hem heeft opgezet", laat Hiddink bijvoorbeeld optekenen. De oud-bondscoach neemt het op voor oud-spelers als Heitinga, die in zijn ogen 'gewoon' een verkorte opleiding moeten kunnen doen. "Die jongens moeten het niet voor niets krijgen. Zij moeten er hard voor werken. Maar met een gecomprimeerde trainersopleiding hoeven ze niet het hele traject van vijf tot zes jaar te doorlopen. We hebben dit toen in de jaren negentig opgezet om al die ervaring in de internationale top niet verloren te laten gaan."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen