Gerbrands: "Beeldvorming is dat Ajax opleidt en PSV koopt"

25 april 2017, 13:52

Afgelopen zondag stonden er tijdens de kraker tussen PSV en Ajax meer jeugdproducten van de Eindhovense club op het veld, dan dat er bij de Amsterdammers te bewonderen waren. Dit is volgens algemeen directeur Toon Gerbrands te danken aan het beleid van de uittredend kampioen: "We zijn hier al jaren mee bezig."

Dat PSV meer spelers uit eigen jeugd liet starten dan Ajax, wat te lezen viel in het Algemeen Dagblad, riep bij enkelen vraagtekens op. Gerbrands snapt dat wel. "In het AD stond dat PSV meer spelers uit de jeugdopleiding had dan Ajax, terwijl de beeldvorming meestal andersom is - dat Ajax dé opleidingsclub is en dat PSV wat meer koopt. We zijn jaren geleden, onder leiding van Marcel Brands en Art Langeler, begonnen met een jeugdopleiding om ervoor te zorgen dat er meer spelers door zouden stromen naar het eerste elftal", spreekt de beleidsbepaler via het sociale thuis van de Eindhovenaars.

Gerbrands kijkt met een schuin oog naar Spanje. "In ons systeem streven we ernaar om vijftig procent van de selectie uit de jeugdopleiding te halen. Wat ik weet van FC Barcelona is dat het systeem pas na een jaar of vijf, zes rendement oplevert. Je ziet dus nu, na een jaar of vier, de eerste tendens doorkomen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen