Cruyff Foundation hoopt vandaag nog op nieuws over ArenA

25 april 2017, 14:42

Het is een bijzondere dag, omdat Johan Cruijff vandaag (dinsdag) zijn zeventigste verjaardag zou vieren en de Johan Cruyff Foundation op deze dag twintig jaar bestaat. De door Cruijff opgerichte stichting en de familie van de legendarische nummer 14 hoopten dat vandaag duidelijk zou worden of de Amsterdam ArenA vernoemd zou worden naar Cruijff, maar het is nog altijd wachten op nieuws. Misschien komt dat vandaag nog.

FCUpdate.nl sprak met Carole Thate, bestuurslid van de Cruyff Foundation, over het proces dat nu al lange tijd loopt. Vrijwel heel Nederland hoopt dat de ArenA de naam van Cruijff gaat dragen, maar de gesprekken tussen Ajax, de Amsterdam ArenA en de gemeente Amsterdam hebben tot op heden nog niets opgeleverd. "Op dit moment kan ik nog niet het gewenste antwoord geven. Ik hoop dat het vandaag nog helder zal worden, maar tot dusver is er nog niets bekend over de uitkomst van de gesprekken en wanneer er iets gecommuniceerd kan worden", maakt Thate duidelijk.

Vorige week liet Thate weten dat de familie en Foundation van Cruijff hoopten dat er op de dag waarop de voetballegende zijn zeventigste verjaardag zou vieren witte rook te zien zou zijn. "Maar het is niet zo dat we deze datum als deadline gesteld hebben", nuanceert Thate. "Het is een moment waarvan wij, net als 24 maart (de sterfdag van Cruijff, red.), vinden dat het een mooie gelegenheid zou zijn om er iets over te roepen. We wachten af waar de partijen die nu met elkaar spreken mee zullen komen."

Waarom de gesprekken tussen Ajax, de gemeente en de ArenA nog niets hebben opgeleverd? Dat heeft met financiën, de waarde die de plek van de ArenA vertegenwoordigt en andere keuzes te maken. "Wij bemoeien ons er niet mee, omdat we niet aan de gesprekken deelnemen. We wachten af. We hoopten en hopen nog steeds dat het op deze dag bekendgemaakt kan worden, maar dat is dus nog niet bekend. Het duurt lang, daar zijn we het allemaal over eens. Maar er is nou eenmaal veel te bespreken en wij zijn niet in de positie om het proces te kunnen versnellen. De bal ligt bij de drie partijen, daar moet het vandaan komen. Ons standpunt is helder: we zouden het, net als vele anderen, een geweldige eer vinden en wachten op een antwoord. We willen een 'ja' of een 'nee'."

14.14 uur was natuurlijk een zeer mooi tijdstip geweest om met een mededeling te komen, maar dat zit er dus niet meer in. "Wij hoopten dat het rondom deze datum zou plaatsvinden, maar op dit moment hebben we er nog geen zicht op. Maar de dag is nog niet voorbij; misschien worden we verrast", sluit Thate positief af.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen