Amsterdam ArenA wordt vernoemd naar Johan Cruijff

25 april 2017, 19:21   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Op de dag dat hij zijn zeventigste verjaardag zou vieren, hebben het bestuur van de Amsterdam ArenA (Stadion Amsterdam), de directie van Ajax en de burgemeester en wethouders Sport en Deelneming van de gemeente Amsterdam een intentieverklaring getekend om de naam van de Amsterdam ArenA te veranderen in de Johan Cruijff ArenA. Dat meldt Ajax dinsdag via de officiële kanalen.

De drie bovengenoemde partijen willen met deze naamswijziging Cruijff 'een waardig eerbetoon' geven. De gemaakte afspraken worden binnen zes maanden in een definitief contract voorgelegd aan de gemeenteraad en de directies en raden van commissarissen van Stadion Amsterdam en Ajax. Niet alleen krijgt het stadion de naam van Cruijff, ook heeft het college van B en W besloten om een straat, plein, brug of anderszins in de stad naar de legendarische nummer veertien te vernoemen.

Cruijff overleed op 24 maart 2016 aan de gevolgen van longkanker. Al snel daarna werd gesproken over het idee om de Amsterdam ArenA te vernoemen naar de beste speler die het Nederlandse voetbal ooit heeft voortgebracht. Wel waren de betrokken partijen genoodzaakt om afspraken te maken, omdat de naamswijziging vergaande consequenties kan hebben voor de commerciële exploitatie van het stadion en tevens raakt aan de herijking van Stadion Amsterdam die in het kader van het deelnemingenbeleid van de gemeente wordt uitgevoerd. Hierover hebben ze afgelopen maanden gesproken, wat dinsdag tot het tekenen van een intentieovereenkomst heeft geleid.

"De betrokken partijen zijn ervan overtuigd dat de nagedachtenis van Johan Cruijff op deze manier recht wordt gedaan en spreken de hoop uit dat de Johan Cruijff ArenA een inspiratiebron wordt voor voetballers van over de hele wereld", klinkt het tot slot op de Ajax-website.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen