FA stelt officieel onderzoek in naar uitlatingen Moyes

26 april 2017, 11:19

David Moyes wordt officieel aangeklaagd wegens het dreigement dat hij uitsprak, na afloop van de wedstrijd tussen zijn Sunderland en tegenstander Burnley. De 54-jarige oefenmeester sprak een journaliste aan op de manier waarop zij hem interviewde en stelde vervolgens dat 'ook zij wel eens een klap kon krijgen, ondanks dat ze een vrouw is'. De Engelse voetbalbond FA heeft het er niet bij gelaten en diende woensdagochtend een aanklacht in.

"Er wordt beweerd dat de opmerkingen van de coach van Sunderland ongepast en/of bedreigend zijn geweest", meldt de FA op haar eigen site. "De heer Moyes heeft het voetbal te schande gezet, iets wat in strijd is met artikel E3(1) uit het reglementenboek van de Engelse voetbalbond." De woorden van de Schot kwamen hem op veel kritiek te staan, maar broodheer Sunderland besloot desondanks met Moyes door te gaan

Moyes ging kort na zijn uitlatingen door het stof, maar dat weerhoudt de FA er niet van om een aanklacht in te dienen. "Ik heb veel spijt van de uitspraken die ik gedaan heb. Dit is niet hoe ik ben. Ik accepteer dat ik een fout heb gemaakt. Ik heb de BBC-verslaggeefster al gesproken en zij heeft mijn excuses geaccepteerd", meldde Moyes daags na het incident, dat drie weken geleden plaatsvond.

Waar Sunderland in de afgelopen seizoenen meermaals door het oog van de naald kroop, lijkt de club uit het noordoosten van Engeland niet meer aan degradatie te kunnen ontsnappen. Met nog zes speelronden voor de boeg is de achterstand op de veilige zeventiende plaats liefst twaalf punten. Bovendien moet de equipe van Moyes nog op bezoek bij Arsenal én bij Chelsea.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen