Dortmund vloert Bayern en gaat weer naar bekerfinale

26 april 2017, 22:44   Bijgewerkt: 26 april 2017, 23:53

Voor het vierde jaar op rij heeft Borussia Dortmund de finale van de DFB Pokal bereikt. De formatie van Thomas Tuchel stond bij koploper Bayern München bij rust met 2-1 achter, maar boog het duel in de tweede helft om: 2-3. Daardoor revancheert Dortmund zich voor de verloren eindstrijd (na penalty's) van vorig seizoen tegen Bayern. Voor de ploeg van Carlo Ancelotti nemen de zorgen na de nieuwe dreun verder toe.

De voetballiefhebber die vanavond goed ging zitten voor de strijd tussen Bayern en Dortmund kwam absoluut niet bedrogen uit. De topclubs maakten er in de Duitse regen een heerlijk gevecht van en waren van de eerst tot de laatste minuut aan elkaar gewaagd. Dortmund begon uitstekend aan de wedstrijd en pakte meteen het initiatief, wat resulteerde in de openingsgoal. Marco Reus profiteerde in de negentiende minuut optimaal van gepruts van Javier Martínez.

De Spanjaard ging bij de tegentreffer in de fout, maar maakte zijn ongelukkig actie tien minuten later goed door de 1-1 te maken. Nog voor rust nam Bayern de touwtjes helemaal in handen, door vier minuten voor tijd de 2-1 op het scorebord te zetten. Mats Hummels werkte met de binnenkant van de voet de bal tegen de touwen, maar vierde zijn doelpunt niet vanwege zijn verleden bij de tegenstander.

In de tweede helft bleef het tempo onverminderd hoog en kregen beide teams mogelijkheden. Waar Bayern ongelukkig was in de afronding, had Dortmund geen genade met de regerend bekerhouder. In de 69ste minuut kopte topscorer Pierre-Emerick Aubameyang een voorzet van Ousmane Dembélé van dichtbij tegen de touwen. Vijf minuten later draaide Dortmund het duel volledig om door ook de 2-3 te scoren. Ditmaal was Dembélé zelf de afmaker: de Franse baltovenaar plaatste de bal vanaf de zijkant schitterend onderkant lat in het doel. Het was het mooiste en laatste doelpunt van de wedstrijd. 

Onder meer Robben was daarna nog dichtbij de gelijkmaker, de Nederlander raakte de paal, maar Bayern wist niet meer terug te komen in de wedstrijd. Daardoor reist Dortmund naar Berlijn voor de finale tegen Eintracht Frankfurt. Voor Carlo Ancelotti en Bayern nemen de zorgen toe. Na de uitschakeling in de Champions League en twee remises op rij in de Bundesliga zal de kritiek na de domper van vanavond behoorlijk toenemen in Zuid-Duitsland. [photo,106165,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen