Advocaat bevestigt gesprekken: "Pak de handschoen op"

27 april 2017, 14:30

Dick Advocaat bevestigt dat hij met de KNVB in gesprek is over de opvolging van Danny Blind als bondscoach van het Nederlands elftal. De Hagenaar, dit seizoen de trainer van de Turkse topclub Fenerbahçe, werd de eerste kandidaat van de nationale voetbalbond voor de functie nadat Henk ten Cate zich terugtrok omdat hij een gebrek aan draagvlak voelde in Zeist.

Advocaat moet naar eigen zeggen nog een paar details afhandelen in de gesprekken met de KNVB. "Het is nog niet honderd procent", vertelt hij aan de NOS. Advocaat sluit uit dat hij op 31 mei al in de dug-out zit bij de oefeninterland tegen Marokko. Waarschijnlijk is hij er op 4 juni tegen Ivoorkust ook niet bij, aangezien hij dan nog verplichtingen heeft met Fenerbahçe.

Het is voor Advocaat geen optie om eerder te beginnen bij Oranje. "Ik laat Fenerbahçe niet in de steek. Ik wil met Fenerbahçe een prijs winnen", legt hij uit. Advocaat zit met de grootmacht uit Istanbul nog in de Turkse beker. De eerste ontmoeting met Istanbul Basaksehir in de halve finale eindigde woensdag in 2-2, de return is over drie weken voor eigen publiek. In de competitie zou Fenerbahçe zich nog kunnen plaatsen voor de voorronde van de Champions League.

De onderhandelingen tussen de KNVB en Advocaat zullen zeker nog enkele dagen duren. Beide partijen zouden hopen begin volgende week een akkoord te bereiken. Advocaat bevestigt dat hij Ruud Gullit als assistent-bondscoach wil meenemen. "Ja, ik heb hem gevraagd. Maar hij moet eerst zelf rondkomen met de KNVB en daarna kunnen we samen bij het Nederlands elftal aan de slag. Daar ben ik blij om."

Negen maanden geleden nam Advocaat nog afscheid van het Nederlands elftal, waar hij op dat moment de rechterhand van Blind was. Hij koos voor een avontuur bij Fenerbahçe. Van een gebrek aan loyaliteit aan de KNVB wil de kleine generaal echter niets weten. "Ik pak de handschoen juist op", countert hij.

Lees ook: Hoe het dossier 'bondscoach' een steeds grotere grap werd

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen