FA reageert: "Kortst mogelijke straf voor Barton"

27 april 2017, 21:02

De Engelse voetbalbond FA heeft gereageerd op de straf die het Joey Barton heeft opgleged vanwege het veelvuldig gokken op eigen wedstrijden. De speler van Burnley FC kreeg een schorsing van achttien maanden. Volgens de FA is dat de kortst mogelijke straf.

In een officieel statement geeft de FA uitleg over de beslissing. "Barton heeft de kortst mogelijke straf opgelegd gekregen gezien de omvang van zijn gokactiviteiten. Hij heeft een lange loopbaan achter de rug en tijdens een groot deel daarvan heeft hij de regels overtreden. Als dit eerder was ontdekt en bestraft, dan was hij toen al per direct geschorst. Dat heeft hij weten te ontlopen en daar heeft hij voordeel van gehad."

Voor het eenmalig gokken op een eigen wedstrijd staat volgens de FA een schorsing van zes maanden. Barton gokte vijftien keer dat zijn eigen team zou verliezen. Toch besloot de Engelse voetbalbond niet om deze regel te hanteren in het geval van de Burnley-middenvelder. De FA omschrijft de schorsing van achttien maanden als redelijk, gepast en eerlijk. Barton is het daar niet mee eens en liet kort na het horen van zijn straf al weten in beroep te zullen gaan.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen