Sampaoli uitverkorene voor bondscoachschap Argentinië

28 april 2017, 07:59

Jorge Sampaoli wordt al tijden in verband gebracht met de functie van bondscoach van Argentinië, maar de Argentijnse voetbalbond AFA is nu pas voor het eerst echt naar buiten getreden met de mededeling dat de huidige trainer van Sevilla in beeld is om de ontslagen Edgardo Bauza op te volgen als keuzeheer van La Albiceleste.

Claudio Tapia, de voorzitter van de Argentijnse voetbalbond, heeft na een periode vol geruchten over Sampaoli bevestigd dat de Sevilla-coach de droomkandidaat is om de vacante positie in te vullen. "Sampaoli is de uitverkorene", sprak Tapia donderdag tegen ESPN. "Ik kan zeggen dat hij de enige kandidaat is, maar we zijn respectvol richting Sevilla. Hij werkt daar nog steeds en we moeten eerst onderhandelen met deze club. Hij heeft een afkoopsom in zijn contract staan en daar gaan we over onderhandelen", aldus Tapia. Naar verluidt bedraagt de afkoopsom in Sampaoli's contract bij Sevilla anderhalf miljoen euro.

Argentinië is bezig aan een teleurstellende kwalificatiereeks voor het WK 2018 in Rusland. Lionel Messi en de zijnen staan na veertien speelronden op de vijfde plaats, met 22 punten. Deze rangschikking geeft uiteindelijk recht op deelname aan een play-off om plaatsing voor het WK. Als Argentinië in de laatste vier wedstrijden nog twee punten prijsgeeft op nummer zes Ecuador, dreigt het land de mondiale titelstrijd te moeten missen. In 2014 bereikten de Argentijnen nog de finale, die toen in Brazilië na finale verloren werd van Duitsland.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen