Ten Cate heeft juridisch onderzoek aan broek hangen

28 april 2017, 16:23

Terwijl het net een paar dagen geleden is dat hij zich terugtrok in de strijd om het bondscoachschap van het Nederlands elftal, heeft Henk ten Cate andere zorgen aan zijn hoofd. De naam van de 62-jarige trainer van Al Jazira wordt genoemd in een onderzoek naar wanpraktijken bij het bedrijf Tinker Travel. Ten Cate is daar mede-aandeelhouder en wordt in een juridische procedure persoonlijk aansprakelijk gesteld door advocaat Oscar Hammerstein, die namens een deel van de aandeelhouders van Tinker Travel handelt.

Tegenover de NOS heeft Ten Cate gereageerd op de aantijgingen. Het onderzoek wordt door de ervaren trainer aangeduid als een 'schandelijke actie'. Hij voelt zich om de tuin geleid. "Ik ben aandeelhouder voor 1 miljoen euro. Twee maanden geleden ben ik ingestapt voor 15 procent van de aandelen. Een week nadat ik aandeelhouder was geworden, bleek dat het bedrijf in slecht weer zit. Dat is het gevolg van mismanagement. Ik ben er onder valse voorwendselen binnengehaald."

Er wordt door aandeelhouders geclaimd dat Ten Cate Tinker Travel bewust failliet wil laten gaan, zodat hij veel geld kan verdienen met de verkoop van de kennis die het in luxereizen gespecialiseerd bedrijf herbergt. Het zou hierbij gaan om een som van 10 tot 15 miljoen euro. Ten Cate ontkent met klem dat hij de knowhow zou willen verkopen aan investeerders uit de Verenigde Arbische Emiraten, waar hij werkzaam is. "Meteen nadat ik als aandeelhouder was ingestapt, bleek het bedrijf te kampen met een acuut tekort. Samen met ABN Amro heb ik toen onderzoek laten doen. Daaruit bleek dat het tekort 2,3 miljoen was. Er werd aan de aandeelhouders gevraagd dat tekort aan te vullen. Maar dat weigeren ABN Amro en ik. Ik ben in twee maanden een miljoen kwijtgeraakt. Ik heb een claim ingediend tegen de directie van het bedrijf", stelt Ten Cate.

Ten Cate wil niet aangeven of de problematiek rond Tinker Travel van invloed is op zijn besluit om zich af te melden voor het bondscoachschap, waar Dick Advocaat nu de topkandidaat voor is. "Ik zeg geen ja en geen nee."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen