Verhaegh knokt met Augsburg: "Handhaving haalbaar"

28 april 2017, 14:41

Met 32 punten uit dertig duels bezet FC Augsburg de zestiende plaats in de Bundesliga. Mochten ze ook na de laatste speelronde op deze plek staan, dan wacht nacompetitie. Paul Verhaegh, nog altijd in dienst van de Beierse club, weet dat het erop of eronder wordt voor zijn broodheer.

"Het feit dat we inmiddels wat ervaring hebben in het spelen van belangrijke wedstrijden omtrent plaatsen in het rechterrijtje helpt ons", vertelt de rechtsback aan de officiële site van de Bundesliga. "Bij een club als FC Augsburg moet je er eigenlijk te allen tijde vanuit gaan dat je tot en met de laatste speelronde moet knokken om handhaving. Gelukkig is iedereen hier heel realistisch: zo kunnen de spelers ook geconcentreerd blijven."

FC Augsburg heeft, zoals dat dan heet, 'het lot in eigen hand'. Nummer vijftien HSV komt nog op bezoek: een zege zou de rollen doen omdraaien, Augsburg is met een vijftiende plaats zeker van een volgend seizoen op het hoogste niveau. Met een thuiswedstrijd tegen Borussia Dortmund en lastige uitduels met Borussia Mönchengladbach en het verrassend sterke 1899 Hoffenheim zijn er echter ook de nodige struikelblokken.

"Ik houd me niet bezig met het resterende programma. In de Bundesliga gebeurt er elk weekend wel iets vreemds. We moeten ons op de komende wedstrijd richten en dat is in ons geval de thuiswedstrijd tegen HSV. We zullen het als een finale benaderen", gooit Verhaegh er een voetbalcliché tegenaan. "We hebben een goed team, dus een volgend Bundesligaseizoen moet haalbaar zijn."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen