Mourinho: "Gaf leuke groep Van Gaal vrolijkheid en geloof"

28 april 2017, 15:15

In de huidige voetbaljaargang strijdt Manchester United nog op twee fronten: trainer José Mourinho kijkt echter met een schuin oog naar het volgende seizoen. De Portugese oefenmeester looft de resultaten die voorganger Louis van Gaal op persoonlijk vlak heeft behaald, maar wil na de zomer een 'nog sterker Manchester United'.

De Mancunians kunnen op twee manieren nog in de (voorronde van de) Champions League belanden: bij winst van de Europa League, waarin men momenteel op de halve finale tegen Celta de Vigo wacht, is er sprake van directe plaatsing. Mocht de vierde plaats in de Premier League worden veroverd kan er via voorrondevoetbal nog een plaats in het kampioenenbal worden bewerkstelligd.

Met nog een paar weken voor de boeg zit het eerste jaar van Mourinho in het rood er bijna op, en de 54-jarige kijkt met een goed gevoel terug. "Toen ik hier aankwam zag ik meteen dat dit een leuke groep is", spreekt Mourinho op ManUtd.com. "Goede mensen, goede jongens, toegewijde personen. Ik denk dat meneer Van Gaal het wat dat betreft goed heeft gedaan."

"De groep miste een beetje vrolijkheid, een beetje geluk. Ze misten het geloof in henzelf, ze misten veerkracht en vechtlust. Nu ze dat eenmaal hebben, kunnen we van een sterkere groep spreken als we aan een nieuw seizoen beginnen. Nieuwe spelers moeten het team klaarstomen voor een stap hogerop. Tot die tijd ligt de focus op de Europa League en de vierde plek in de competitie, dus laten we daar voor gaan."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen