Villarreal stijgt naar plaats vijf na zege op Sporting Gijón

28 april 2017, 23:23

Villarreal heeft nog een klein sprankje hoop dat het volgend seizoen Champions League mag spelen. Vrijdagavond werd er in eigen huis tegen Sporting Gijón een simpele 3-1 overwinning geboekt. Daardoor komt de ploeg van Francisco Escribá op vijf punten van Sevilla en Atlético Madrid te staan.

Roberto Soldado maakte na een half uur spelen de openingstreffer in het Estadio de la Cerámica. Na rust scoorde Cedric Bakambu vervolgens tweemaal binnen vijftien minuten waardoor de zege binnen leek voor Villarreal. Douglas deed nog iets terug voor Sporting Gijón en bepaalde zo de eindstand op 3-1.

Door de zege stijgt Villarreal naar de vijfde plaats in de Primera División. Die plek geeft aan het einde van het seizoen recht op deelname aan de groepsfase van de Europa League. Champions League is op papier nog mogelijk voor Villarreal, maar dan moeten zowel Sevilla als Atlético nog twee keer puntenverlies lijden.