FC Barcelona rekent na rust af met stadgenoot Espanyol

29 april 2017, 22:37   Bijgewerkt: 29 april 2017, 22:51

Ondanks een magere eerste helft heeft FC Barcelona de derby bij Espanyol met ruime cijfers gewonnen. De formatie van trainer Luis Enrique won zaterdag met 0-3 bij de stadgenoot, waarbij alle doelpunten in de tweede helft vielen. Door de winst blijven de titelkansen van Barça in leven.

In de eerste helft kon Barcelona geen moment overtuigen in het RCDE Stadium van Espanyol. De bezoekers schoten niet één keer op doel. Dat deed de thuisclub ook niet, al kreeg het wel de beste mogelijkheid van de eerste 45 minuten. José Jurado mocht in de zesde minuut schieten, maar zijn inzet ging voorlangs.

Espanyol verdedigde uitstekend voor rust en hield Barcelona daarmee van scoren af. Een blunder achterin bij de gastheer lag vijf minuten na rust echter aan de basis van de 0-1. Met een dramatische terugspeelbal legde Jurado de bal in de loop van Luis Suárez. De voormalig eredivisiespeler strafte deze fout vervolgens genadeloos af (0-1).

Ook bij de 0-3 in de 87ste minuut ging het achterin mis bij Espanyol. Aaron Martín wilde de bal wegtrappen, maar tastte volledig mis. Daardoor kwam het leder in bezit van Suárez en die sloeg opnieuw toe. Een klein kwartier eerder had Ivan Rakitic er met een diagonale schuiver, op aangeven van Lionel Messi, al 0-2 van gemaakt.

FC Barcelona heeft nu net als Real Madrid, dat eerder op de dag moeizaam won van Valencia (2-1), 81 punten. Real speelde echter één wedstrijd minder dan de concurrent uit Catalonië.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen