Manager vrouwenvoetbal Booij neemt afscheid van KNVB

2 mei 2017, 13:18

Minke Booij verlaat de KNVB. De voormalig tophockeyster vertrekt per 1 september als manager vrouwenvoetbal bij de nationale voetbalbond om de nieuwe directrice van Spieren voor Spieren te worden. Ze is al sinds 2004 ambassadrice voor deze stichting.

"We feliciteren Minke met deze stap in haar carrière", aldus KNVB-directeur Jan Dirk van der Zee op de website van de bond. "Minke heeft bij de KNVB een basis gelegd voor de professionalisering in de top van het vrouwenvoetbal. Ook is er bij steeds meer amateurverenigingen aandacht voor meiden- en vrouwenvoetbal. Die koers trekken we de komende jaren door. Het organiseren van het grootste EK Vrouwen ooit komende zomer onderstreept onze ambitie om het vrouwenvoetbal nog meer op de kaart te zetten."

"Ik heb een fantastische tijd gehad bij de KNVB, waarin het vrouwenvoetbal grote stappen heeft gezet", vult Booij aan. "De Eredivisie Vrouwen is een sterke competitie in wording, die steeds meer zichtbaar is, er voetballen steeds meer meiden en met een topsporttoernooi als het EK Vrouwen in aantocht blijft het enthousiasme voor vrouwenvoetbal groeien. Persoonlijk is echter de directiefunctie bij Stichting Spieren voor Spieren een nieuwe stap in mijn carrière. Het kleine team van mensen met hun enorme passie en betrokkenheid en de prachtige ambitie van de stichting om spierziekten bij kinderen de wereld uit te helpen, is hetgeen wat mij zo aantrekt in deze functie."

Booij, sinds 2015 in dienst van de KNVB, blijft wel betrokken bij de organisatie van het EK vrouwen. Dit toernooi wordt van 16 juli tot en met 6 augustus in Nederland gehouden.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen