Younes: "In Duitsland zien ze weer het Ajax van vroeger"

3 mei 2017, 11:55

Nota bene de Duitser van Ajax knikkerde twee weken terug de laatste Duitse ploeg (Schalke 04) uit Europa. Amin Younes is bezig aan zijn tweede seizoen in Amsterdam en heeft het daar altijd uitstekend naar zijn zin. Vanuit zijn eigen land komt er stilaan ook steeds meer waardering voor zijn prestaties in de Eredivisie.

"Ik trof afgelopen weekeinde veel mensen in Duitsland die zeiden: 'we zagen weer het Ajax van vroeger: met snelheid, dribbels en aanvalsspel.'. Iedereen kent Ajax", vertelt de vleugelaanvaller in gesprek met De Volkskrant. Toch beleeft hij momenteel niet zijn beste jaar. Hij scoorde in alle competities bij elkaar pas zes keer. "Ik heb ook wat pech gehad dit seizoen, met schoten tegen paal en lat."

De 23-jarige ontwikkelt zich desondanks goed bij Ajax. Hij ziet uitgerekend Arjen Robben, een Nederlander in Duitse dienst, als zijn ideale voorbeeld. "Hij wil nu nog beter worden, op zijn 33ste. En ik ben pas 23. Ik moet de bereidheid tonen, elke dag. Werken aan mijn sterke, maar ook aan mijn zwakke punten: mijn linkervoet, de techniek kan beter, het verdedigen, zelfs mijn dribbels."

In andere interviews heeft Younes al aangegeven die verbeteringen graag bij Ajax door te voeren. Hij ziet in zichzelf mogelijk een Duitse 'Mister Ajax' en voelt zich fijn bij de Amsterdammers. "Het imago van Ajax als een koude club herken ik totaal niet. We zijn een jonge ploeg met plezier in het voetbal. De karakters zijn goed, met leuke types. De manier van voetballen is voor ons ook belangrijk. Zoals we thuis tegen Schalke speelden, dat moet voor ons de maatstaf zijn."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen