Cambuur wil tweede worden: "Staat prestige op het spel"

4 mei 2017, 19:10

Niet één keer tijdens de eerste 37 speelronden Jupiler League stond SC Cambuur op de tweede positie in de Jupiler League, maar de winnaar van de vierde periode kan vrijdag wel op die plek eindigen tijdens de laatste speelronde van de competitie. Daarvoor moet het zien te winnen bij Jong Ajax. Trainer Sipke Hulshoff noemt het een 'prestigewedstrijd'.

"Er staat morgen zeker prestige op het spel", zegt Hulshoff op de website van Cambuur. "De tweede plek is niet het belangrijkste in deze fase, maar wel een mooie uitdaging voor morgen en die willen we pakken. We spelen tegen het meest talentvolle beloftenteam van Nederland, dus dat is richting de play-offs ook een mooie uitdaging."

Bij winst eindigt Cambuur tweede, bij elk ander resultaat sluit het de reguliere competitie af als nummer drie. "Zowel Jong Ajax als wij spelen altijd vol op de aanval en willen het publiek vermaken. Dat kan dus haast niet anders dan een leuke en open wedstrijd worden. Wij zijn bovendien helemaal fit. Alleen Noureddine (Boutzamar red.) ontbreekt nog, voor de rest is iedereen inzetbaar. Dat is een mooie constatering met het oog op de nacompetitie."

Cambuur is al zeker van de beste uitgangspositie in de nacompetitie, al is de tegenstander in de tweede ronde nog niet bekend.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen