De Groot: "Veranderingen doorgevoerd in speelwijze"

5 mei 2017, 15:48

NEC speelt zondag haar eerste wedstrijd sinds het ontslag van Peter Hyballa als coach. Met hoofdtrainer Ron de Groot en assistent Patrick Pothuizen aan het roer treft de Nijmeegse club zondag AZ in de eigen Goffert.

"Iedereen heeft zo zijn eigen ideeën als trainer, dus we zullen wel op een andere manier trainen dan hiervoor", zegt De Groot op de officiële website van NEC. "Ook in de speelwijze hebben we veranderingen doorgevoerd. Toen duidelijk werd dat Patrick en ik tot het einde van het seizoen voor de groep zouden blijven, hebben we gelijk duidelijkheid gegeven naar de spelers dat we 4-3-3 gaan spelen. Daarin gaan we niet te moeilijk doen. Dat is wat Patrick, Wilfried (Brookhuis, red.) en ik goed kennen en een groot deel van de spelers ook, en met die basis gaan we de laatste twee wedstrijden in."

Tegenstander AZ verloor vorige week de bekerfinale van Vitesse. "AZ heeft natuurlijk toch een behoorlijke tik gehad, maar het duurt vaak een paar dagen voordat zoiets bezinkt", vervolgt De Groot. "Dan ga je er pas over nadenken wat je hebt gemist en wat je hebt verloren, dus het is even afwachten hoe het bij hun in de koppies zit. Dat kan echt twee kanten op, denk ik. Of ze kunnen zich revancheren of ze zakken er nog verder doorheen. Onze kracht tegen hen zal in ieder geval in de omschakeling zitten. AZ speelt met snel opkomende backs en een aanvallend middenveld en daar zullen wij van moeten profiteren in de counter."

NEC verloor twaalf van de laatste dertien duels in de Eredivisie, waardoor het is afgegleden naar de zeventiende plaats in de stand. Mohamed Rayhi ontbreekt tegen AZ wegens een schorsing, Reagy Ofosu is een twijfelgeval.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen