RKC grijpt laatste play-offticket ten koste van FC Eindhoven

5 mei 2017, 22:08

RKC Waalwijk eindigt als tiende in de Jupiler League en grijpt dus het laatste ticket voor deelname aan de play-offs om promotie naar de Eredivisie. Dankzij een late gelijkmaker van Helmond Sport tegen FC Eindhoven had de ploeg tegen MVV Maastricht genoeg aan 1-1.

MVV-RKC

RKC Waalwijk mag zich gaan opmaken voor de play-offs om promotie naar de Eredivisie. Door het 1-1 gelijkspel tegen MVV Maastricht eindigt de club als tiende. RKC kwam na elf minuten spelen op voorsprong door Fred Benson. De gelijkmaker viel ook in de eerste helft. Patrick Nkoyi benutte een strafschop. MVV moest kort voor rust met tien man verder nadat Nick Kuipers een rode kaart kreeg. Desondanks slaagde RKC er niet meer in om te scoren. Vanwege het gelijkspel tussen FC Eindhoven en Helmond Sport was 1-1 echter genoeg.

FC Eindhoven-Helmond Sport

FC Eindhoven loopt de play-offs nipt mis. Lange tijd verdedigde de thuisploeg een 2-1 voorsprong dankzij doelpunten van Leonardo en Jari Vandeputte. In de slotfase zorgde Gillian Justiana er echter voor dat Helmond Sport langszij kwam. Het andere doelpunt van de bezoekers werd gemaakt door Jordy Thomassen.

FC Oss-De Graafschap

De Graafschap is er niet in geslaagd de play-offs te bereiken. Op bezoek bij FC Oss ging de ploeg met 2-1 onderuit. De bezoekers kwamen in de eerste helft op achterstand dankzij een doelpunt van Istvan Bakx. Anthony van den Hurk tekende één minuut na de rust voor de gelijkmaker. Joep van den Ouweland zorgde er echter voor dat FC Oss er met de overwinning vandoor ging.

FC Emmen-Jong FC Utrecht

Door een 0-3 nederlaag tegen Jong FC Utrecht kent FC Emmen geen al te beste voorbereiding op de play-offs. Alle doelpunten werden gemaakt na rust. Nick Venema was tweemaal trefzeker en enkele minuten voor tijd maakte Sylla Sow nog de derde Utrechtse treffer. Emmen eindigt als negende terwijl Jong Utrecht op de achttiende plaats staat.

Almere City-NAC Breda

Zowel Almere City als NAC Breda was al zeker van deelname aan de play-offs. De bezoekers trokken uiteindelijk aan het langste eind dankzij treffers van Thomas Agyepong en Giovanni Korte.

Fortuna Sittard-FC Volendam

Ook FC Volendam had een plek in de play-offs al veilig gesteld. De generale repetitie verliep echter niet bijzonder goed. Op bezoek bij Fortuna Sittard werd met 3-0 verloren. Jorrit Smeets, Ferry de Regt en Roald van Hout tekenden voor de treffers.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!