Schorsing racistisch bejegende Muntari kwijtgescholden

5 mei 2017, 23:19

De Italiaanse voetbalbond heeft besloten om de schorsing van Sulley Muntari kwijt te schelden. De 32-jarige Ghanees liep tijdens de wedstrijd van Pescara tegen Cagliari (1-0 verlies) van het veld nadat hij racistisch bejegend werd. Hij werd daarna voor één wedstrijd geschorst.

Muntari kreeg afgelopen zondag meerdere keren te maken met oerwoudgeluiden in zijn richting. Daarover klaagde hij meermaals bij scheidsrechter Daniele Minelli, maar die gaf daar geen gehoor aan. Sterker nog: in de slotfase gaf hij Muntari een gele kaart wegens commentaar op de leiding. Daarop besloot de middenvelder van het veld te lopen. 

De FIFPro deed eerder deze week al een oproep om de kaart voor Muntari kwijt te schelden. "Spelers moeten juist het gevoel krijgen dat zij het recht hebben om dergelijke zaken te melden aan de arbiter, zeker als het gaat om zoiets ernstigs als racisme op je werkplek. Een speler mag nooit genoodzaakt worden om het recht in eigen hand te nemen en dat gevoel kreeg Muntari nu wel. FIFPro vindt dat zijn kaart moet worden ingetrokken", zo liet de spelersvakbond weten in een statement.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen