Duel ontsierd door vuurwerkbom: "Schandalige actie"

5 mei 2017, 23:56   Bijgewerkt: 6 mei 2017, 09:15

De wedstrijd tussen FC Den Bosch en FC Dordrecht eindigde vrijdagavond een stuk later dan de overige duels in de Jupiler League. De reden daarvoor was dat supporters van de thuisploeg het nodig vonden om een vuurwerkbom te laten ontploffen waardoor het duel tijdelijk werd gestaakt.

FC Den Bosch won uiteindelijk met 1-0 maar Niek Vossebelt sprak tegenover FOX Sports van een vreemde avond. "Het is schandalig dat dit gebeurt. Er liep een kind huilend het veld af. Dat is geen goede zaak", doelde de middenvelder op de ballenjongen die dichtbij stond toen de vuurwerkbom ontplofte. "Na de rust moesten we weer naar binnen omdat er een noodsituatie was met iemand op de tribune. Dit was echt een bizarre avond."

Ook Wiljan Vloet was niet te spreken over de actie. "Het was een rare wedstrijd en een rare avond. Volgens mij is iedereen het hier over eens. Het was een trieste en schandalige actie. Je staat hier niet alleen als trainer, maar ook als ouder. Dit mag gewoon niet gebeuren. Een kind dat hier ballenjongen is en op een leuke avond hoopt, gaat nu met een beschadiging naar huis. Dat is in-en-in triest. Dit is een zwarte bladzijde. Ik verwacht zeker dat onze directeur met maatregelen zal komen", aldus de trainer na afloop.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen