Newcastle kroont zich op slotdag kampioen in Championship

7 mei 2017, 15:22

Newcastle United was al zeker van promotie naar de Premier League, maar heeft zich zondagmiddag ook tot kampioen van het Championship gekroond. In het eigen stadion werd Barnsley eenvoudig met 3-0 aan de kant gezet. De ploeg van Rafael Benitez profiteerde van puntenverlies van Brighton & Hove Albion.

Brighton begon als koploper aan de laatste speelronde in het Championship, maar kwam tegen Aston Villa niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Omdat Newcastle wel wist te winnen van Barnsley kroonde die club zich uiteindelijk tot kampioen. Voor de promotie maakt het overigens niet uit, beide clubs waren al zeker van Premier League-voetbal het komende seizoen.

Na 23 minuten spelen zorgde Ayoze Perez voor de openingsgoal van Newcastle. In de tweede helft verdubbelde Chancel Mbemba de score. In de laatste minuut van de officiële speeltijd maakte Dwight Gayle er ook nog 3-0 van. Vurnon Anita zat de gehele wedstrijd op de bank.

Play-offs

Jaap Stam eindigt met Reading FC op de derde plaats. Op de slotdag werd met 2-4 gewonnen van Burton Albion. De ploeg kan zich nu gaan opmaken voor de play-offs om promotie naar de Premier League. Daarin is nummer zes Fulham de tegenstander. Het andere duel in de play-offs gaat tussen Sheffield Wednesday en Huddersfield Town.

Degradatie

Blackburn Rovers komt volgend seizoen uit in de League One, het derde niveau van Engeland. Weliswaar werd er met 1-3 gewonnen van Brentford, maar door de resultaten van de concurrentie bleek dat niet genoeg om degradatie te voorkomen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen