Excelsior verstoort titelfeest Feyenoord op bizarre dag

7 mei 2017, 16:24   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Feyenoord hoefde alleen nog maar de drie punten op te halen bij buurman Excelsior en dan zou het langverwachte kampioenschap een feit zijn. Het liep echter totaal anders: dankzij een forse 3-0 nederlaag in Kralingen gaat Feyenoord met één punt voorsprong de laatste speelronde in. Op de overwinning van Excelsior viel niets af te dingen: het matig spelende Feyenoord oogde nerveus en gaf de wedstrijd na rust volledig uit handen. Volgende week zondag krijgt Feyenoord een herkansing: als het thuis wint tegen Heracles, is het alsnog landskampioen.

In de loop van de matige eerste helft nam Feyenoord het initiatief over en wist het, ondanks het matige veldspel, een paar kansen te creëren. Tonny Vilhena wachtte echter te lang met schieten, waardoor Milan Massop kon ingrijpen, Karim El Ahmadi zag een puntertje in de korte hoek door doelman Warner Hahn gepakt worden en wederom Vilhena schoot vanuit kansrijke positie wild over.

Op slag van rust zette Feyenoord toch wat meer aan en kreeg het weer een serie mogelijkheden, maar de openingstreffer wilde maar niet vallen. Terence Kongolo kopte een voorzet van Steven Berghuis net voorlangs, Hahn tikte een vrije trap van Vilhena over de goal en Jordy de Wijs wierp zich voor de bal op het moment dat Eric Botteghin wilde uithalen.

Na deze uitbarsting van Excelsior was de wedstrijd gelopen. Feyenoord probeerde het nog wel, maar Hahn maakte pogingen van Nicolai Jörgensen en El Ahmadi onschadelijk. Bovendien liep Vilhena tegen een totaal onnodige gele kaart aan, waardoor hij volgende week tegen Heracles geschorst is. Feyenoord verdedigt dan in de eigen Kuip een voorsprong van één punt op Ajax, dat met 4-0 won van Go Ahead Eagles. Excelsior is na de onverwachte, maar verdiende overwinning definitief veilig.

[photo,106280,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen