Guardado, Van Ginkel én Pröpper blijven mogelijk bij PSV

9 mei 2017, 09:15

Na een uiterst teleurstellend seizoen is het zeer interessant om te kijken naar wat er komende zomer allemaal bij PSV zal gebeuren met de samenstelling van de selectie. Met name het middenveld van de nummer drie uit Eindhoven puilde dit seizoen uit. Toch gaat de clubleiding er werk van maken om meerdere spelmakers aan boord te houden, afgaande op een interview van technisch manager Marcel Brands in De Telegraaf.

Andrés Guardado leek naar de VS te gaan verkassen, maar het is nog maar de vraag of dat gaat gebeuren. "Guardado wil nog steeds naar Amerika, maar die deur is nu in principe dicht. De plekken daar zijn vergeven. Dat gaat pas weer spelen in januari. Daarom ga ik ervan uit dat hij komend seizoen nog gewoon voor ons speelt. Minimaal tot januari", zegt Brands in bovengenoemde ochtendkrant. "We hebben natuurlijk wel Jorrit Hendrix klaarstaan en die moet ook gaan spelen. We hebben ook absoluut vertrouwen in Jorrit en die gaan we niet weggooien."

Siem de Jong zal weer terug naar Newcastle United gaan, terwijl de huur van Oleksandr Zinchenko (Manchester City, er is een optie voor nog een jaar) waarschijnlijk ook ten einde komt. Het behouden van Chelsea-huurling Marco van Ginkel is een doel van PSV. "Marco willen we graag houden. Zowel kopen als huren kan een optie zijn. In de winter hebben we gepolst of we hem voor anderhalf jaar konden huren. Toen gaf Chelsea aan het in de zomer opnieuw te willen bekijken", aldus Brands.

Davy Pröpper kon afgelopen winter naar Zenit St. Petersburg, maar bleef in Eindhoven. Mogelijk verkast de middenvelder komende zomer alsnog naar een andere club. "Je kunt het nooit helemaal sturen, maar Pröpper staat niet op het lijstje om hem deze zomer te verkopen. Als er morgen iemand komt met gekke bedragen dan moeten we een afweging gaan maken, zoals we in de winterstop hebben gedaan, maar het is in principe niet onze intentie", stelt de 'td'. Waarschijnlijk vertrekken in ieder geval Santiago Arias en Jetro Willems.

PSV kende op meerdere fronten een tegenvallend jaar. In de Eredivisie moest de titelverdediger haar meerdere erkennen in zowel Feyenoord als Ajax, in Europa was het klaar na de groepsfase van de Champions League en in de beker werden de Eindhovenaren vroegtijdig uitgeschakeld door Sparta (3-1). "Uiteindelijk gaat het dan om details of je kampioen wordt. Dat wil niet zeggen dat ik de verantwoordelijkheid afschuif op de coach. Ik heb tegen Phillip gezegd dat ik me het meest verantwoordelijk voel voor het mislopen van de titel."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen