Advocaat: "Ik zag mijzelf echt niet meer als kandidaat"

10 mei 2017, 08:16

In tegenstelling tot wat KNVB-directeur Jean-Paul Decossaux dinsdag suggereerde tijdens de chaotische persconferentie in Zeist heeft Dick Advocaat niet zelf gesolliciteerd voor de rol van bondscoach. De Hagenaar vond zichzelf in eerste instantie niet eens kandidaat voor de functie.

Advocaat werd dinsdag aangesteld als nieuwe keuzeheer van Oranje, waarbij Ruud Gullit zijn assistent wordt. Het duo moet het Nederlands elftal naar het WK 2018 in Rusland leiden. Hoewel de uitgangspositie niet gunstig is, heeft Advocaat er vertrouwen in. "Ik weet wat er nodig is om zo'n groep aan de gang te krijgen", zegt hij tegen De Telegraaf.

"Je krijgt geen maanden de tijd om dingen in te slijpen. Het gaat om een goede sfeer, energie in de ploeg en een duidelijke speelwijze. Daar ga ik vol voor", vervolgt Advocaat. "Maar het is onzin dat ik op mijn knieën heb gelegen om deze baan te krijgen. Ik had geen behoefte om bondscoach te worden en zag mijzelf echt niet meer als kandidaat. Als anderen mijn naam hebben laten vallen of als Rob Jansen (voetbalmakelaar, red.) de KNVB adviseert, is dat niet gebeurd omdat ik daar om heb gevraagd."

Advocaat had het naar eigen zeggen prima gevonden als een ander bondscoach was geworden. "Maar dat deden ze niet. Ze kwamen bij mij uit", besluit hij.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen