Bosz: "Nu moeten we echt geschiedenis gaan schrijven"

11 mei 2017, 23:41

Peter Bosz zag Ajax voor rust goed spel op de mat leggen tegen Olympique Lyon, maar twee doelpunten van Alexandre Lacazette veranderden het spelbeeld volledig. De trainer was dan ook blij dat Ajax in de slotfase liet zien ook vechtvoetbal te kunnen spelen.

"Ik lijk wel rustig, maar vanbinnen gaat mijn hart echt te keer. We maken het onszelf zo onnodig moeilijk", waren de eerste woorden van Bosz tegenover RTL7. "Gelukkig schiet Kasper Dolberg die bal in de eerste helft binnen, dat bleek uiteindelijk heel belangrijk. Na die tweede goal van Lyon ging het volledig fout. Toen geloofden ze er opeens weer in."

In de rust probeerde Bosz zijn spelers vooral rustig te krijgen. "Toen heb ik nog benadrukt dat ook als ze nog twee keer zouden scoren, er alleen nog maar een verlenging zou komen", vertelt de trainer, die de finaleplaats een overwinning voor aanvallend voetbal vindt. "Wij moeten het van voetballen hebben, hoewel het af en toe kunst- en vliegwerk was. De jongens gingen geweldig met de spanning om. Over twee wedstrijden denk ik gewoon dat wij verdiend door zijn."

In de finale wacht vervolgens Manchester United. "Dat wordt een prachtig affiche. Dan gaan we zien of we echt geschiedenis gaan schrijven. Want een finale halen is mooi, maar je hebt nog niks", benadrukt Bosz. "Of we voor de dubbel gaan? Daar gaan we ons nu op richten. Wij moeten gewoon winnen van Willem II. Dat is alles wat we kunnen doen. Als Feyenoord verliest en wij winnen niet slaan we onszelf voor de kop."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen