Lacazette en Gonalons willen leren van Ajax-tweeluik

12 mei 2017, 11:42

Olympique Lyon ging met 4-1 ten onder in Amsterdam, maar kreeg de finale van de Europa League toch nog in het zicht in de return tegen Ajax. Met een 3-1 voorsprong kon de equipe uit Zuid-Frankrijk echter niet een numerieke meerderheid uitbuiten, waardoor niet Lyon, maar Ajax finalist is geworden.

Alexandre Lacazette, de smaakmaker van Lyon die in de heenwedstrijd nog niet kon starten, baalt stevig van de uitschakeling. "Dit is teleurstellend, zeker omdat we nu nog een keurige zege hebben geboekt. We zijn zo dichtbij gekomen... Daarom is dit moeilijk om te verwerken. Maar het hoort bij het voetballeven", aldus Lacazette, die dit seizoen in de Ligue 1 al goed was voor 24 goals. "We waren verdedigend niet solide genoeg in de heenwedstrijd en wisten dat het daarom lastig zou worden. We moeten onszelf weer verbeteren en leren van onze fouten."

Daar is Lyon-aanvoerder Maxime Gonalons het volledig mee eens. "We hebben twee gezichten van onszelf laten zien in dit tweeluik. We moeten analyseren waarom we onszelf soms in zulke moeilijke situaties brengen. We moeten daarin progressie boeken", vindt de middenvelder. "We hebben wel alles gegeven, net als de fans, om de finale te bereiken. Helaas mocht het niet zo zijn. We hoeven ons niet te schamen, maar we zijn wel teleurgesteld en gefrustreerd."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen