Lukkien waarschuwt eredivisionist: "Zijn een taaie ploeg"

12 mei 2017, 22:11

FC Emmen verloor vrijdag de return tegen RKC Waalwijk in de eerste ronde van de play-offs promotie/degradatie met 0-1. Desondanks bereikte de Drentse ploeg wel de tweede ronde, aangezien het afgelopen maandag in Waalwijk al met 1-5 had gewonnen.

Dick Lukkien, de trainer van FC Emmen, vindt het terecht dat zijn elftal een ronde verder gaat. Wel was de oefenmeester niet te spreken over de eerste helft in de return. "Voor de pauze vond ik het te apathisch bij ons, te afwachtend. We leken wel vermoeid", aldus Lukkien bij FOX Sports. "Na de show in Waalwijk hoop je hier ook een goede wedstrijd op de mat te leggen. Maar dat is het fenomeen sport, dat het hier niet lukt. Misschien was het wel een gebrek aan spanning."

In de tweede ronde van de play-offs treft Emmen de nummer zestien van de Eredivisie. Roda JC Kerkrade, Sparta en NEC zijn de mogelijke tegenstanders. "Mijn verwachting is dat het Roda JC wordt", vervolgde Lukkien. De oefenmeester stelt dat de eredivisionist 'zijn borst nat kan maken'. "We zijn een taaie ploeg, die donderdag kan verrassen." De tweede ronde in de play-offs is op donderdag 18 mei (eerste ontmoeting) en zondag 21 mei (return).

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen