Grote belangen voor Groningen: "Onvoorstelbaar spannend"

13 mei 2017, 13:48

Niet alleen in de top van de Eredivisie is het tot de laatste speeldag spannend, ook middenmoters sc Heerenveen en FC Groningen hebben grote belangen bij een goed resultaat op zondagmiddag. Heerenveen heeft op de tv-ranglijst namelijk drie punten voorsprong op Groningen, dat de Friezen dolgraag wil passeren met het oog op de financiën.

Lukt het Groningen om Heerenveen te passeren op de rv-ranglijst, dan kan die club rekenen op vijf ton extra. "Het is onvoorstelbaar spannend", reageert FC Groningen-directeur Hans Nijland bij de NOS. "We zijn in de loop van dit seizoen al teruggevallen op de ranglijst van de tv-gelden. Daardoor krijgen we ten opzichte van vorig seizoen al anderhalf miljoen euro minder. Als we zondag Heerenveen op de ranglijst van de Eredivisie niet passeren, gaat daar nog eens vijf ton af. Dat is in totaal twee miljoen euro minder dan vorig seizoen."

Het systeem van de tv-gelden kan overigens niet op enthousiasme van Nijland rekenen. "We lopen nu misschien twee miljoen mis. Dat is op een begroting van 18 miljoen euro natuurlijk heel veel geld. Bovendien moet je je begroting al in juni inleveren bij de KNVB en weet je dan pas net hoe de tv-gelden worden uitgekeerd", stelt hij.

Groningen speelt zondag uit tegen FC Twente, terwijl Heerenveen het thuis opneemt tegen NEC.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen