Helmond Sport wil door: "We kunnen alle ploegen verslaan"

13 mei 2017, 14:47

Op de reguliere ranglijst van de Jupiler League stond Helmond Sport tien punten achter Almere City FC, maar toch won de formatie uit Brabant het tweeluik in de nacompetitie overtuigen. Nadat het thuisduel al in 4-2 was geëindigd, won het team vrijdag de uitwedstrijd met 0-1. Middenvelder Robert Braber zit de stunt pas als het begin.

De ervaren Braber gaat het met zijn ploeg in de volgende ronde opnemen tegen een eredivisieclub. "Dit is de achtste keer dat ik play-offs speel. De meeste keren voor promotie, een paar keer tegen degradatie. Dit zijn wedstrijden waar ik voor leef", zegt de routinier tegen Omroep Brabant.

Braber weet dat de nacompetitie lastig is voor teams uit de Eredivisie. "Ik heb het drie keer meegemaakt. Met Excelsior, Willem II en RKC. Je moet beter zijn dan ploegen die je tegenkomt, maar die spelen met zoveel strijd dat je alleen maar op je bek kan gaan. De druk is heel anders dan de druk die wij hebben. We willen doorstoten. Het seizoen is niet geslaagd na deze ronde. Alle ploegen die we tegenkomen, kunnen we verslaan. Daar gaan we voor", aldus Braber, die geen voorkeur heeft voor een tegenstander. "Het maakt niet uit. Allemaal moeten ze knokken voor lijfsbehoud, terwijl het voor ons een toetje is."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen