HSV pakt strohalm en jaagt op Jonker, Ingolstadt degradeert

13 mei 2017, 18:04   Bijgewerkt: 13 mei 2017, 18:09

Hamburger SV is gespecialiseerd in miraculeuze ontspanningen: de club kroop de afgelopen jaren al meermaals met het oog door de naald. Ook dit seizoen kan de ploeg op wonderbaarlijke wijze in de Bundesliga blijven, aangezien het zaterdag met 1-1 gelijkspeelde bij Schalke 04. Voor FC Ingolstadt is het doek gevallen: de club had vanmiddag niet genoeg aan een 1-1 gelijkspel bij SC Freiburg.

Ingolstadt pakte vandaag een puntje in de uitwedstrijd tegen bij middenmoter SC Freiburg (1-1), maar dat was niet voldoende om de dans te ontspringen. De club is namelijk gedegradeerd naar de Tweede Bundesliga. HSV kan nog ontsnappen, omdat het vanmiddag een belangrijk punt ophaalde bij Schalke 04. Door een mooie goal van Guido Burgstaller stond na een halfuur wel met 1-0 achter, maar een doelpunt in blessuretijd van Pierre-Michel Lasogga bracht HSV in extase. HSV staat nog steeds op de nacompetitieplaats, maar heeft alles nog wel in eigen hand. Dit omdat het volgende week tegen VfL Wolfsburg speelt. Die club staat vijftiende met 37 punten.

Wat ook zeker is na de 33ste speelronde, is dat FSV Mainz en FC Augsburg veilig zijn. Dat komt door het gelijkspel van Wolfsburg. Mainz speelde zich zaterdag knap veilig, door tegen Eintracht Frankfurt een 0-2 achterstand om te buigen in een 4-2 zege. Na een uur stond er een 0-2 stand op het scorebord, maar een waanzinnige eindfase met vier goals schonk de thuisclub de drie punten. Mainz zat serieus in de degradatiezorgen, het had namelijk evenveel punten als HSV, maar is nu helemaal veilig.

Het knappe gelijkspel tegen Dortmund heeft Augsburg in veilige haven gebracht. De formatie van Manuel Baum staat op de veertiende plaats en kan nog ingehaald worden door HSV of Wolfsburg, maar niet meer door beide. Alfred Finnbogason was vanmiddag belangrijk voor de thuisploeg, door de 1-0 voor zijn rekening te nemen.

Alle Bundesliga-duels beginnen volgende week zaterdag, net als vandaag, om 15.30 uur.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen