Sparta met late overwinning veilig, nacompetitie NEC en Roda

14 mei 2017, 16:45   Bijgewerkt: 14 mei 2017, 19:14

In het eerste bedrijf was NEC het meest aanvallende van de drie degradatiekandidaten. Heerenveen liet zich makkelijk door de Nijmegenaren in de luren leggen, met aanzienlijke kansen voor Mayi en Golla tot gevolg. De terechte voorsprong voor de bezoekers kwam via Arnaut Groeneveld, die aan het eindstation stond van een fantastische crosspass van Golla, om vervolgens Mulder te passeren. Daarna trok de ploeg zich wat terug, zonder grote kansen voor Heerenveen tot gevolg.

Sparta speelde ondertussen totaal niet alsof er degradatievoetbal op het spel stond. Het al gedegradeerde Go Ahead Eagles had de eerste 45 minuten het veel betere van het spel. De ploeg van Alex Pastoor deed weinig pogingen om een voorsprong te forceren, en ging gedesillusioneerd met een 0-0 stand terug naar de kleedkamers.

In de tweede helft werd de euforie in Nijmegen redelijk snel in de kiem gesmoord. Het was uitgerekend Sparta, dat in Deventer een ongelooflijk zwakke eerste helft speelde, dat NEC weer terug in de degradatiezone duwde. Een doelpunt van Pusic, die vorige week ook al erg belangrijk was voor de Rotterdammers, bracht de ploeg van Pastoor de voorsprong die ze zo hard nodig hadden.

Wie dacht dat de twists daarmee uit waren, kwam echter bedrogen uit. Het was wederom Pusic die Sparta in absolute feestvreugde onderdompelde en zo NEC en Roda, dat in de slotfase nog een tweede en een derde tegentreffer kreeg, de nacompetitie in schoot. De ploeg uit Rotterdam maakte de feestvreugde compleet met een derde treffer. NEC moet in de degradatie play-offs tegen FC Emmen. Roda treft Helmond Sport.