Elia gaat liefst weg na titel: "Feyenoord wil meewerken"

14 mei 2017, 18:51

Feyenoord kroonde zich zondagmiddag dankzij een 3-1 zege op Heracles Almelo (drie goals van Dirk Kuyt) voor het eerst sinds 1999 tot kampioen van Nederland. De Rotterdammers mogen volgend seizoen zodoende instromen in de poulefase van de Champions League. Voor Eljero Elia geen reden om in De Kuip te blijven, zo zegt hij na het kampioensduel tegen FCUpdate.nl.

"Ik weet nog niet wat er gaat gebeuren, maar mijn doelstelling is wel om verder kijken", antwoordt Elia op de vraag of hij volgend seizoen nog in Rotterdam-Zuid zal spelen. "Feyenoord wil daar aan meewerken, dat heeft Martin (van Geel, red.) tegen mij gezegd. De doelstelling was om hier kampioen worden en daarna verder te kijken. Dat kan ik nu dus gaan doen. De insteek is om naar het buitenland te gaan. Ik zit wel in een luxepositie: ik kan bij Feyenoord blijven – ik sta nog een jaar onder contract – maar ook naar een andere club gaan."

Elia wil dus het liefst naar het buitenland. Doorvragen leert ons dat hij op sportief vlak perspectief willen zien. "Ik heb geen voorkeur, maar het plaatje moet wel kloppen. Dat was ook zo bij Feyenoord. Ik ging eerder naar Juventus, maar daar speelde ik niet. Bij Southampton heb ik wel veel gespeeld. Bij elke club eigenlijk wel, behalve bij Juventus. Dat wil ik nooit meer meemaken", stelt Elia.

Ook het financiële plaatje speelt een rol, zo geeft Elia min of meer aan. "Ik heb ingeleverd toen ik hiernaartoe kwam, ik heb in mezelf geïnvesteerd. Nu moet ik voor mezelf nagaan of ik beter naar een andere club kan gaan." 'Vind je China of Qatar wat?', vragen we hem. "Nee, nee, Daar heb ik geen zin in. Het moet sportief wel kloppen. Ik wil nog wel op het hoogste niveau spelen. Ik wil ook plezier hebben. En misschien klopt het plaatje dan wel niet als er clubs komen; dan blijf ik bij Feyenoord."

[photo,106453,left,]

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen