Heerenveen eindigt in mineur: "Niet favoriet voor play-offs"

14 mei 2017, 21:03

Het seizoen van sc Heerenveen heeft twee gezichten gekend. Voor de winterstop was de Friese ploeg een heuse revelatie in de Eredivisie, maar na de jaarwisseling zakte het team van Jurgen Streppel volledig door het ijs. De 0-2 nederlaag van zondagmiddag tegen NEC was daardoor wel illustrerend te noemen. Streppel hoopt dat hij zijn team op kan lappen voor de nacompetitie.

Hij hoopte tegen NEC voor de ommekeer te zorgen, maar verloor met zijn ploeg pijnlijk in eigen huis. "Door een persoonlijke fout kom je 0-1 achter en dan is het vechten tegen de bierkaai. In de tweede helft hebben we het nog wel geprobeerd en toen leek het ook nog goed te komen. Uit een standaardsituatie werd het 0-2 en daarna mochten we blij zijn dat Erwin ons een paar keer redde", blikt hij terug bij FOX Sports. 

Streppel ziet dat Heerenveen een uiterst moeilijke fase doormaakt. "We hadden een veel hoger tempo moeten spelen, maar dat heeft denk ik ook te maken met een stukje vertrouwen. Het is nu heel erg broos bij ons, als er iets tegenzit dan wordt het meteen lastig. Wat de kracht van ons was, is nu de zwakte. Als het voetballend wat minder is, dan zie je hoe het gaat."

Het tweeluik met FC Utrecht lijkt zodoende een zware dobber te worden voor de Friezen. "Play-offs zijn play-offs, maar je moet je ogen niet sluiten voor hoe het nu gaat. Eén ding is zeker: we zijn niet de favoriet in de play-offs. We hebben dit seizoen goed gespeeld tegen Utrecht, dus laten we hopen dat we de boel om kunnen draaien.

Manchester City - Real Madrid: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

Manchester City - Real Madrid: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen