Kleine 23 jaar later: baby juichende Bebeto naar Sporting

16 mei 2017, 10:17

Mattheus Andrade Gama de Oliveira, zoon van voormalig Braziliaans international Bebeto (foto), verhuist naar Sporting Clube de Portugal. De 22-jarige aanvallende middenvelder heeft een contract tot de zomer van 2022 getekend bij de werkgever van Bas Dost, Luc Castaignos, Douglas en Marvin Zeegelaar. In het contract staat een minimale ontsnappingsclausule van 60 miljoen euro.

Mattheus is afkomstig van Estoril, dat hem in januari 2015 overnam van Flamengo. "Al toen ik naar Estoril kwam, een brug naar het Europese voetbal, hoopte ik voor een grote club in Portugal te spelen. Toen Sporting kwam, hoefde ik geen moment na te denken gezien de historie, het embleem en de spelers die hier hebben gespeeld. Nu wil ik mijn stempel drukken op Sporting, ik zal het shirt met trots dragen."

Het was 7 juli 1994 toen Mattheus werd geboren. Twee dagen later maakte zijn vader Bebeto een belangrijk doelpunt tegen Oranje in de gewonnen WK-kwartfinale. De Braziliaan vierde die treffer op kenmerkende wijze, met gebaren alsof hij zijn baby in zijn armen had. De baby van toen gaat nu, een kleine 23 jaar later, aan de slag bij Sporting.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen