Man City maakt geen fout en kan klus zondag klaren

16 mei 2017, 23:01

Manchester City heeft dinsdagavond een grote stap gezet naar de Champions League. Omdat de ploeg van Pep Guardiola weinig moeite had met West Bromwich Albion (3-1), kan het team de klus zondag klaren tegen Watford. Bij winst in die wedstrijd is City zeker van de groepsfase van het miljoenenbal, terwijl een gelijkspel voldoende is om in ieder geval vierde te worden.

De wedstrijd tegen West Brom was alweer de derde thuiswedstrijd op rij voor Manchester City, dat vanavond net als de eerste twee duels als winnaar van het veld stapte. Na een halfuur stond er al een 2-0 tussenstand op het bord, omdat Gabriel Jesus en Kevin De Bruyne hun team bij de hand namen. Jesus maakte in de 27ste minuut op aangeven van de Belg de 1-0, twee minuten later waren de rollen omgedraaid. Toen Yaya Touré na een uur de 3-0 aantekende, was het definitief beslist. Hal Robson-Kanu deed drie minuten voor tijd nog wel wat terug namens de bezoekers: 3-1. City heeft door de zege twee punten voorsprong op Liverpool en drie op Arsenal.

Overigens was het duel bijzonder voor Pablo Zabaleta: de Argentijn speelde na negen seizoenen trouwe dienst zijn laatste thuiswedstrijd voor City. Hij vertrekt komende zomer.