Frenkie de Jong is klaar voor meer minuten in Ajax 1

17 mei 2017, 12:51

Het wemelt bij Ajax van de goede middenvelders. Met Davy Klaassen, Hakim Ziyech en Lasse Schöne is de basis op het middenrif uitstekend ingevuld. Achter dit drietal staan meerdere grote talenten klaar om door te breken in de hoofdmacht. Frenkie de Jong is daar één van. De winnaar van de prijs voor het grootste talent van de Jupiler League staat te popelen om meer minuten te maken in Ajax 1.

Op de uitreiking van de Gouden Stieren kreeg De Jong dinsdagmiddag de talentenprijs overhandigd van oud-international Wim Suurbier. Het jeugdproduct van Willem II treedt met deze award in de voetsporen van onder meer Dries Mertens, Tjaronn Chery, Iliass Bel Hassani en Quincy Promes. "Een hartstikke mooie beloning", noemt De Jong de onderscheiding in gesprek met FCUpdate.nl. "Ik ben trots op deze prijs. Ik heb een goed seizoen gedraaid met Jong Ajax. Het was een mooi jaar, met veel goals en mooi voetbal."

Leerzaam

Tot tien keer toe verscheen De Jong dus binnen de lijnen bij de hoofdmacht. Afgelopen zondag speelde hij voor het eerste negentig minuten in Ajax 1, tegen zijn oude club. "Het was speciaal. Willem II is een mooie club met warme mensen", aldus De Jong, die blij was met de kans van Peter Bosz. "Het eerste is toch waar je uiteindelijk wil staan. Ik heb het tot dusver redelijk gedaan, maar het kan nog beter. Ik moet zorgen dat ik nog dominanter word in het eerste. Ik wil dat ze na veel wedstrijden zeggen dat ik een van de betere spelers was. Dat is mijn uiteindelijke doel. Ik moet ervoor zorgen dat ik volgend jaar veel wedstrijden in het eerste ga spelen", houdt De Jong zichzelf voor.

Doorbreken

Dat lijkt wel goed te komen, aangezien De Jong al steeds meer in beeld komt bij Bosz. "Dat is ook de bedoeling. Hoeveel kansen in krijg, ligt vooral aan mezelf. Ik moet zorgen dat ik het goed doe op de trainingen en in de wedstrijden. Ik moet de trainer overtuigen, zodat ik volgend jaar meer wedstrijden kan spelen. Peter Bosz geeft me veel feedback. Na Willem II heb ik ook met hem gesproken. Daar word je altijd wel wijzer van, je weet wat je moet doen om nog meer te kunnen spelen."

De Jong heeft in ieder geval vertrouwen, iets wat hij op het veld ook altijd uitstraalt. "Ik heb wel het gevoel dat ik er klaar voor ben om meer in het eerste te gaan spelen. Ik heb er al aan mogen proeven en dat smaakt naar meer."

Door: Koen Jans

[photo,106508,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen