Berghuis vindt dat uitspraak nogal zwaar werd opgeblazen

17 mei 2017, 14:24

"Ik voel me namelijk verantwoordelijk voor heel Feyenoord en iedereen in de stad Rotterdam. Elke speler voelt dat zo", zei Steven Berghuis op 9 april tegen FCUpdate.nl, na de 2-2 bij PEC Zwolle. De kampioensschaal moest en zou in Rotterdam terechtkomen, anders vond de flankaanvaller het een ramp voor Het Legioen. Nu de titel binnen is, blikt Berghuis terug op de uitspraak die veel teweegbracht.

Veel mensen trokken nogal zwaar aan de uitlating van Berghuis, die zichzelf en zijn ploeggenoten volgens de buitenwacht wel érg veel druk oplegde. De vleugelaanvaller vindt dat men het niet zo breed moest uitmeten. "Die verantwoordelijkheid, dat voelen wij gewoon zo. Kijk: het is niet iets negatiefs. Toen ik dat zei werd het gebracht als iets heel zwaars, maar het is juist iets leuks. De mensen verwachten zoveel van ons en het is prachtig om ze dat te kunnen geven", sprak Berghuis na het grijpen van de landstitel tegen FCUpdate.nl over de fans.

"We hadden vertrouwen in onszelf en wisten dat we de supporters het kampioenschap konden geven. Dat hebben we uiteindelijk ook gedaan", glimlachte Berghuis. "Ik moest er ook echt niet aan denken dat het nog mis zou gaan. Dan had ik echt een kutvakantie gehad", stelt Berghuis zich voor. De Watford-huurling gaf ook aan dat hij graag bij Feyenoord zou blijven.

Berghuis weet dat heel Feyenoord, Rotterdam en Het Legioen ongelofelijk opgelucht en blij is, nu de vijftiende landstitel in de clubgeschiedenis eindelijk een feit is. "Het is de eerste keer in achttien jaar hè... Ik ben hier pas een jaar en maak het gelijk mee. Jongens als Jordy Clasie hebben er jaren voor gestreden en het lukte steeds net niet. Hoe bevoorrecht ben ik?", vraagt Berghuis hardop. "We hebben het gewoon geflikt. 34 speelrondes bovenaan, hè. Het is echt geweldig."

Lees ook: Het kampioensjaar van Feyenoord in vijftien foto's

[photo,105809,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen