Kuyt zet officieel een punt achter zijn voetballoopbaan

17 mei 2017, 17:08

Dirk Kuyt stopt als profvoetballer, dat maakte zijn werkgever Feyenoord woensdagmiddag bekend. De Katwijker doet dit een paar dagen na een van de absolute hoogtepunten uit zijn loopbaan: een landstitel met de Rotterdammers - hun eerste sinds 1999.

"Ik heb gedurende mijn hele carrière mijn beslissingen op gevoel gemaakt en dus ook deze", zegt Kuyt in de officiële verklaring van de club. "Voor mij voelt dit als het juiste moment om te stoppen. Na mijn terugkeer naar Feyenoord heb ik hier twee fantastische jaren gehad, met de landstitel van dit seizoen als absoluut hoogtepunt. Ik had de droom om prijzen te winnen en kampioen te worden met Feyenoord. Al mijn dromen zijn verwezenlijkt."

"De definitieve beslissing heb ik toen bewust voor me uitgeschoven, omdat ik me volledig wilde focussen op het behalen van het kampioenschap", vervolgt de aanvoerder. "Dat we daarin zijn geslaagd als team, maakt me enorm trots. Persoonlijk heb ik altijd het idee gehad dat ik dit seizoen nog belangrijk kon zijn, ook al speelde ik na de winterstop niet alle wedstrijden meer van begin tot eind. Dat je dan je honderdste goal voor Feyenoord en een hattrick mag maken in de kampioenswedstrijd."

Technisch directeur Martin van Geel onthulde dat Kuyt in een andere rol betrokken blijft bij Feyenoord. "We zijn dan ook enorm blij dat we iemand met zijn ervaring en instelling voor de club kunnen behouden. Ik ga Dirk opleiden en kan me zomaar voorstellen dat hij mij op termijn opvolgt."

Kuyt begon zijn profloopbaan bij FC Utrecht, dat hij na vijf seizoenen verliet voor Feyenoord. De Kuip ruilde hij na drie jaar in voor het gras van Anfield Road, waar hij zes jaar de kleuren van Liverpool verdedigde. Via Fenerbahçe - waar hij drie seizoenen speelde - keerde hij in 2015 terug in Rotterdam-Zuid. Ook droeg hij veelvuldig het shirt van het Nederlands elftal. In liefst 104 interlands kwam hij tot 24 treffers.

In zijn loopbaan won hij twee keer de KNVB-Beker (één keer met FC Utrecht en één keer met Feyenoord), een keer de League Cup, de Turkse landstitel, beker en supercup en afgelopen zondag kwam daar dus zijn eerste Nederlandse landstitel bij. 

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen