Heerenveen-debutant Pierie (16) kent geen twijfel

18 mei 2017, 08:43

Het was woensdag een zwarte dag voor het dolende sc Heerenveen, dat in de halve finale van de play-offs om Europees voetbal met 1-3 van FC Utrecht verloor. Toch was het voor één speler van de Friezen nog wel een bijzondere avond. De pas 16-jarige Kik Pierie mocht van coach Jurgen Streppel zijn debuut vieren.

Pierie kwam meteen na rust binnen de lijnen, als invaller voor de geblesseerde Jeremiah St. Juste. De piepjonge verdediger speelde op 14-jarige leeftijd al met de A-jeugd van Heerenveen mee en heeft nu dus al gedebuteerd in de hoofdmacht. Meteen viel op dat de jeugdinternational van Oranje weinig zenuwen had. Hij trok zijn poot ook niet bepaald terug in de duels met Sébastien Haller en Richairo Zivkovic. "Je moet geen twijfel kennen", zegt Pierie op de website van Heerenveen. Het talent lag zelfs nog even in de clinch met Zivkovic. "Hij hield me na een duel aan mijn shirt vast, dat was nergens voor nodig en laat ik me niet gebeuren.'

Het was een grote stap voor Pierie, maar dat vindt de jongeling alleen maar mooi. "Voetballend was het niet heel anders, qua tempo en fysiek is er wel een groot verschil, maar ik had het gevoel dat ik wel mee kon", zegt de tiener vol zelfvertrouwen.

Ondanks het 1-3 verlies ziet Pierie nog wel kansen voor Heerenveen in de play-offs. "In de eerste helft speelden we defensief en hadden weinig balbezit. Als je kijkt hoe we de tweede helft begonnen, met veel power en druk naar voren, dat was veel energieker. Als we zo spelen maken we nog een kans."

Zaterdagavond is de return tussen beide ploegen in Utrecht.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen