Veerkrachtig Anderlecht voor 34ste keer landskampioen

18 mei 2017, 23:08

Nadat achtereenvolgens KAA Gent en Club Brugge in de afgelopen twee seizoenen met de Belgische titel aan de haal gingen, heeft Anderlecht zich voor de 34ste keer in de clubhistorie tot landskampioen gekroond. De formatie uit Brussel stelde de titel donderdag veilig door in de voorlaatste speelronde met 1-3 te winnen bij Charleroi.

Bij rust keek Anderlecht nog wel tegen een 1-0 achterstand aan in en tegen Charleroi, nadat Christian Bedia in de 27ste minuut had gescoord voor de thuisclub. Lukasz Teodorczyk was in de tweede helft de grote man bij Anderlecht, waar Bram Nuytinck op de bank bleef. De Pool maakte in de 59ste minuut gelijk en tekende in de 81ste minuut voor de 1-2. Massimo Bruno zorgde er acht minuten later voor dat aan alle spanning een einde kwam: op aangeven van Sofiane Hanni legde hij de eindscore vast op 1-3.

Nummer twee Club Brugge verloor met 2-1 bij Oostende, waardoor de achterstand op Anderlecht met nog één duel te gaan een onoverbrugbare zeven punten bedraagt. Stefano Denswil en Ruud Vormer stonden in de basis bij Club Brugge, Lex Immers en Ricardo van Rhijn bleven op de bank. Club Brugge zag nummer drie KAA Gent tot één punt naderen. Dat team versloeg het Zulte Waregem van bankzitter Robert Mühren met 5-2.

Komende zondag staan Club Brugge en Gent tegenover elkaar in Brugge. In een rechtstreeks duel gaan ze uitmaken wie zich plaatst voor de voorronde van de Champions League en wie de Europa League ingaat. Anderlecht is als kampioen rechtstreeks geplaatst voor de groepsfase van de Champions League.