Overmars: "De compositie van elftal voor nieuw seizoen rond"

20 mei 2017, 10:26   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Nu Ajax internationaal opvalt met het succes in de Europa League, bestaat de kans dat de grote namen van de selectie komende zomer worden weggeplukt door Europese grootmachten. Gebeurt dit, dan raakt Marc Overmars niet in paniek. De beleidsbepaler stelt dat Ajax op alles voorbereid is.

De voormalig buitenspeler denkt dat het Ajax kan lukken om de basisploeg bij elkaar te houden. "Daar vertrouw ik op", zegt de beleidsbepaler in De Telegraaf. "Natuurlijk weet ik dat spelers als Davy Klaassen, Kasper Dolberg, Davinson Sánchez en Hakim Ziyech door de grote Europese topclubs worden gevolgd. Maar ik heb de compositie van het elftal voor volgend seizoen rond. Lukt het niet iedereen te behouden, dan zijn de spelers met drie sterretjes achter hun naam op dit vel goed genoeg om die basisspelers te vervangen. Ja, daar zitten ook jongens uit onze eigen jeugdopleiding bij. De doorstroming bij Ajax is heel gezond. Al moet je eerlijk concluderen dat we met Donny van de Beek, Aldelhak Nouri, Matthijs de Ligt, Justin Kluivert en Frenkie de Jong over een uitzonderlijke lichting talent beschikken."

Toen bij Ajax de revolutie onder Johan Cruijff werd ingezet, was het doel om internationaal weer een rol van betekenis te spelen. Dat is de club dit seizoen gelukt. "We hadden de uitdaging om met Ajax datgene te bereiken, dat we als spelers hebben bereikt: een Europese finale spelen. We gingen daarbij in eerste instantie van de Europa League uit, omdat het latje van de Champions League net te hoog ligt", legt Overmars uit. "In onze tijd als speler was het verschil te overbruggen, maar tegenwoordig is de kloof simpelweg te groot. Wij hebben een spelersbudget van twintig miljoen, tegenover minimaal honderd miljoen bij de grote jongens. Getafe en Eibar zijn laagvliegers in de Primera Division, maar betalen meer salaris dan Ajax."

Dat maakt de prestatie van Ajax nog specialer, oordeelt de directeur. "Wij presteren echter als een Mercedes. Bij de lunches met directies en besturen van onze internationale tegenstanders konden ze vaak niet geloven dat wij zo weinig hadden te besteden."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen