Cruciale wedstrijd voor Jonker: "Durven voetballen"

20 mei 2017, 12:52

Het blijft tot de laatste speeldag spannend voor Andries Jonker in de Bundesliga. Voor de start van de laatste speelronde bezet de Nederlandse coach met VfL Wolfsburg de vijftiende plaats, maar zaterdagmiddag kan de ploeg nog afdalen naar de nacompetitie. Dit gebeurt als er verloren wordt bij concurrent Hamburger SV. Jonker probeert het hoofd koel te houden in aanloop naar de kraker.

Wolfsburg heeft twee punten voorsprong op HSV, dat op een nacompetitieplaats staat en die positie bij winst op Wolfsburg overdraagt aan Jonker en co. "De wedstrijd is voor beide teams belangrijk, er ligt bij beide clubs evenveel druk", zegt Jonker op de clubwebsite. "We zullen het hoofd koel moeten houden. Het is ook belangrijk dat we durven te voetballen, want dat is waar we goed in zijn."

Jonker had bij zijn aanstelling bij Wolfsburg gehoopt nu al veilig te zijn, maar moet dus nog aan de bak met zijn manschapen. "We leven van wedstrijd tot wedstrijd, dat heb ik vanaf de eerste dag hier gezegd. Het enige waar ik nu aan denk is de wedstrijd tegen HSV. Ik heb het gevoel dat de band tussen de fans, de spelers en de staf op dit moment goed is. We doen het samen. We krijgen zaterdag steun van 6.000 fans en ik heb er vertrouwen in dat het ons gaat lukken."

De wedstrijd begint vanmiddag (zaterdag) om 15.30 uur, net als alle andere Bundesliga-wedstrijden.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen