Tienersensatie Stengs gidst AZ naar finale play-offs

20 mei 2017, 22:54   Bijgewerkt: 21 mei 2017, 00:04

AZ is de tegenstander van FC Utrecht in de finale van de play-offs om Europees Voetbal. FC Groningen was ook in Alkmaar geen partij voor de ploeg van John van den Brom. De 18-jarige Calvin Stengs had, met een fraaie voorassist en een doelpunt een belangrijk aandeel in een 4-1 zege. Joris van Overeem overtrof hem nog met twee goals en één assist.

In eigen huis liet AZ zien dat het de dip van de slotfase van de competitie achter zich heeft gelaten. Na de overtuigende zege in Groningen van woensdag (1-4), volgde een even klinkende zege in het AFAS stadion. Af en toe was er zelfs weer een glimp te zien van het AZ dat dit seizoen onder andere Zenit Sint-Petersburg versloeg. Groningen wist zich, zeker het eerste half uur, geen raad met de continu opstomende vleugelbacks en diepgaande middenvelders.

Het was aan doelman Sergio Padt, opgenomen in de voorselectie voor het Nederlandse elftal, te danken dat de bezoekers geen grotere afstraffing kregen als woensdag. Na een onverwachte 1-1 van Bryan Linssen voor rust (fout Tim Krul na een houdbaar schot), haalde AZ na de pauze nog flink uit. Padt kreeg een spervuur van schoten op zich afgevuurd waarbij hij nog drie keer moest vissen, hoewel dat aantal ook veel hoger had kunnen uitvallen.

AZ mag zich gaan voorbereiden op een tweeluik met het FC Utrecht van Erik ten Hag op 25 en 28 mei. Mocht de verliezend bekerfinalist die strijd gaan winnen, dan plaatsen zich via een omweg alsnog voor Europees Voetbal.

[photo,106583,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen