Monaco eindigt met zege bij Rennes, PSG speelt gelijk

21 mei 2017, 00:47

AS Monaco heeft het Ligue 1-seizoen afgesloten met de twaalfde overwinning op rij. De Monegasken, die eerder deze week al hun eerste landstitel sinds 2000 veroverden, wonnen zaterdag met 2-3 bij Stade Rennes. Fabinho, Jemerson en Jorge scoorden voor Monaco, Adama Diakhaby maakte twee keer een aansluitingstreffer voor Rennes.

Monaco eindigt op 95 punten, met acht punten voorsprong op Paris Saint-Germain. De onttroonde kampioen bleef in de laatste speelronde voor eigen publiek steken op een 1-1 gelijkspel tegen SM Caen. Door een goal van Adrien Rabiot stond Paris SG lang met 1-0 voor, maar Ronny Rodelin bracht de bezoekers in de extra tijd langszij. Rodelin had een kwartier voor tijd nog een penalty gemist.

Monaco en PSG gaan rechtstreeks de groepsfase van de Champions League in. OGC Nice was al zeker van de derde plek en het bijbehorende voorrondeticket voor de CL. De zuiderlingen eindigden hun succesvolle seizoen met een 3-3 gelijkspel bij Olympique Lyon, dat als nummer vier de voorronde van de Europa League ingaat. Mede door twee goals van Alexandre Lacazette, die na dit seizoen vertrekt bij Lyon, kwam de thuisclub drie keer op voorsprong. Nice kwam echter telkens op gelijke hoogte met de ploeg van basisspeler Memphis Depay.

Nancy en Bastia zijn gedegradeerd uit de Ligue 1, Lorient moet nacompetitie spelen tegen Troyes, de nummer drie van de Ligue 2. RC Strasbourg en Amiens SC promoveren rechtstreeks naar het hoogste niveau, zo werd vrijdag duidelijk in een spectaculaire laatste speelronde.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen