Spanjaarden in afwachting van ontknoping in titelstrijd

21 mei 2017, 11:10   Bijgewerkt: 21 mei 2017, 12:05

Het is dit weekend de laatste speelronde van het seizoen in La Liga, toch kent het programma zes verschillende aanvangstijdstippen. De ontknoping in de titelrace begint om 20.00 uur: Real Madrid begint op dat tijdstip aan de uitwedstrijd tegen Málaga CF, FC Barcelona start op hetzelfde moment aan het thuisduel met SD Eibar.

Met negentig punten uit 37 wedstrijden begint Real Madrid als koploper aan de laatste speeldag. De ploeg uit de hoofdstad heeft drie punten voorsprong op nummer twee FC Barcelona. De achtervolger uit Catalonië moet sowieso drie punten pakken om kans te houden op de titel. Als Barça wint van Eibar en Real onderuit gaat bij Málaga, dan gaat de bokaal op basis van het onderling resultaat voor de 25ste keer in de historie naar de Blaugranes. Real gaat voor de 33ste landstitel, de eerste sinds 2012.

Zidane: "Málaga laatste weken fenomenaal"

Real heeft bij Málaga aan een punt genoeg om zich tot kampioen te kronen, maar zo denkt Zidane niet. "We gaan niets veranderen aan onze aanpak. Het plan is om honderd procent te geven en te winnen, zoals altijd, want dat zit in het DNA van dit team. Na afloop zien we wel wat er gebeurt, we denken nu alleen aan winnen. Of de hele wereld tegen Real is? Ik weet niet of dat voor iedereen geldt, maar veel mensen zullen zeker niet willen dat Real wint. Dat is altijd al zo geweest en zal ook zo blijven. Voor ons maakt het niet uit."

Enrique: "Niet het niveau gehaald"

"We hebben niet het niveau gehaald dat nodig was om onze titel te verdedigen. De lijn die succes en falen scheidt, is heel dun", vervolgt Luis Enrique. Tegenstander Eibar speelt nergens meer voor, al kan het nog wel van de tiende naar de achtste plaats klimmen. "Elke tegenstander in de laatste speelronde is een gevaar, zeker dit Eibar", stelt Luis Enrique. "Er is altijd wel iets om voor te spelen, namelijk hoger of lager eindigen of je beste seizoen neerzetten. We weten dat ze een gevaarlijke opponent zijn."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen