Gemengde gevoelens bij Alonso: "Gehuild van binnen"

21 mei 2017, 13:27

Xabi Alonso heeft gemengde gevoelens. De 35-jarige Spaanse middenvelder speelde zaterdag, net als ploeggenoot Philipp Lahm, zijn laatste wedstrijd als profvoetballer. Alonso sloot met Bayern München af met een 4-1 thuiszege op SC Freiburg.

"Ik heb gemengde gevoelens: emotie, verdriet, vreugde en nostalgie", zei Alonso na zijn laatste optreden op de officiële website van de Bundesliga. "Zelfs op het laatste moment kan de voetballerij je nog verrassen. Gedurende mijn carrière heb ik doorlopend nieuwe ervaringen opgedaan. Ik ben heel tevreden om op dit niveau af te sluiten."

"Of ik heb gehuild? Van binnen wel, maar van buiten heb ik mijn emoties onder controle gehouden, al waren dat er heel veel", aldus Alonso. "Vanaf het eerste moment kon je zien en voelen dat de fans wilden genieten van het moment. Ze waren heel betrokken naar mij, een deel van mij zal voor altijd aan deze club verbonden zijn."

Tijdens de wedstrijd was Alonso al bezig met zijn afscheid. "Er ging van alles door me heen. Er waren momenten dat ik terugblikte op mijn carrière, maar op andere momenten was ik meer gefocust op de wedstrijd", besloot hij.

Lees ook: Philipp Lahm en Xabi Alonso: afscheid van twee legendes

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen