Oud-bestuurslid jatte 140.000 euro van Kern van Cambuur

22 mei 2017, 11:40

Een 68-jarige man uit Hardegarijp is begin mei door de politie aangehouden, omdat hij ervan verdacht wordt in totaal 140.000 euro uit de clubkas van de supportersvereniging Kern van Cambuur te hebben gejat, dat meldt Omrop Fryslan. De man was in het verleden zelf bestuurder bij de vereniging.

De man werd in 2016 al geschorst door Kern van Cambuur, al wordt uit de berichtgeving niet helemaal duidelijk of dat te maken had met de fraude. Nadat de supportersvereniging merkte dat er regelmatig (sinds 2008) horeca-opbrengsten verdwenen.

De politie werd ingeschakeld en kwam uiteindelijk bij de 68-jarige man uit, waarna hij begin deze maand gearresteerd werd. Na een huiszoeking werd zijn boekhouding in beslag genomen en ook werd er beslag gelegd op zijn bankrekeningen, contact geld en zijn auto. Tot nu toe is er nog niets teruggevonden van het vermiste geld.

Kern van Cambuur meldt dat de club SC Cambuur ook financiële inkomsten mis is gelopen door de fraude. De club krijgt namelijk een groot deel van de opbrengsten.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen