'Gepasseerde' Van Persie helpt Advocaat aan zege

22 mei 2017, 21:03

Dick Advocaat passeerde Robin van Persie voor een plek in zijn eerste voorselectie van zijn derde termijn als bondscoach van Oranje. Toch zal de Haagse oefenmeester blij zijn met de Nederlandse aanvaller. Door twee doelpunten van Van Persie won Fenerbahçe, waar Advocaat nu nog trainer is, maandag met 1-2 bij middenmoter Gençlerbirligi.

Met een goal op slag van rust zorgde Selçuk Sahin ervoor dat Gençlerbirligi ging rusten met een 1-0 voorsprong, maar in de tweede helft kantelde Fenerbahçe aan de hand van Van Persie de score. De oud-Feyenoorder maakte in de 49ste minuut gelijk na voorbereidend werk van landgenoot Jeremain Lens. Een kwartier voor tijd schoot Van Persie vol overtuiging raak uit een penalty, die werd toegekend na een overtreding van Luccas Claro op Ismail Köybasi.

Door de winst neemt Fenerbahçe plek drie in de Super Lig weer over van Galatasaray. De aartsrivaal pakte eerder deze speelronde al drie punten door Osmanlispor met 2-0 te verslaan.

Advocaat is bezig aan zijn laatste weken bij Fenerbahçe. Hij treedt binnenkort in dienst van de KNVB als bondscoach van Oranje, al is het nog niet precies duidelijk wanneer hij begint met zijn nieuwe functie.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen