'Kuyt-scenario' te vroeg voor Robben: "Nu niet mee bezig"

22 mei 2017, 22:08   Bijgewerkt: 22 mei 2017, 22:47

Afgelopen weekend vierde Arjen Robben zijn zesde kampioenschap met Bayern München, de club waar hij na dit seizoen nog één jaar contract heeft. De aanvaller gaf maandagmiddag vervolgens het startschot voor de bouw van het 'TopsportZorgcentrum' van FC Groningen, dat komend jaar zal verrijzen. Daar gaf de aanvoerder van Oranje te kennen dat hij het 'Dirk Kuyt-scenario' mooi vindt, maar dat hij nog niet bezig is met een terugkeer op de Nederlandse velden.

Dirk Kuyt-scenario

Dat Robben door Groningen was gevraagd om dat te doen mag geen verrassing heten. Hoewel hij slechts twee seizoenen in het eerste elftal van de club speelde en vervolgens het hele continent veroverde, geldt hij als een ambassadeur van de noorderlingen. Robben is trots op FC Groningen, FC Groningen is trots op Robben. Over een terugkeer bij de club wordt al jaren gemijmerd, maar of dit ook gaat gebeuren weet de 33-jarige aanvaller niet. Bij Bayern heeft hij nog een contract tot 2018. "Alles is mogelijk in de voetballerij, maar ik ben daar op dit moment niet mee bezig", sprak Robben na het verrichten van de opening tegen de verzamelde media, waaronder FCUpdate.nl.

"Je moet hardheid creëren"

De aanvaller is te spreken over het TopsportZorgcentrum dat Groningen vanaf 2018 gaat betreden. Niet alleen het eerste elftal zal hier gaan trainen, ook de jeugd zal voortaan op de nieuwe locatie aan de slag gaan. Op de nieuwe locatie wil Groningen de faciliteiten voor de jonge voetballers verbeteren. Robben kan zich echter ook vinden in de stelling dat de jeugd in deze tijd te veel in de watten wordt gelegd. "Daar ben ik het zeker mee eens", zegt de buitenspeler. "Het is goed dat de faciliteiten aangeboden worden en mijn wens is dat ze daar dankbaar gebruik van maken. Dat ze beseffen dat het niet iets normaals is en dat ze het kunnen gebruiken om te investeren in zichzelf. Faciliteiten en alles regelen is goed, maar tot op zekere hoogte. Je moet ook een soort hardheid creëren. Ze moeten beseffen dat ze er veel voor moeten doen en dat het niet een cadeau is."

Dat weet Robben als geen ander. Talent had hij genoeg, maar zijn sterke karakter bracht hem uiteindelijk aan de wereldtop. Op zijn schitterende palmares prijken onder meer negen landstitels, waaronder het kampioenschap met Bayern in dit seizoen. Afgelopen zaterdag vierde hij met de Duitse recordkampioen die titel, nu gaat hij zich richten op de drie interlands met het Nederlands elftal.

Zin in Oranje

Door: Remco Jacobi [photo,106631,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen